Mennyibe kerül egy weboldal?

Kulcsfontosságú kérdés. A weboldal ára talán a legnehezebb súly azon a bizonyos képzeletbeli mérlegen, melyre az ügyfél pro és kontra érveit pakolja fel. Teljesen érthető, hisz a megfontolt ember addig nyújtózkodik amíg a takarója ér.

Weboldal ár

Kulcsfontosságú kérdés. A weboldal ára talán a legnehezebb súly azon a bizonyos képzeletbeli mérlegen, melyre az ügyfél pro és kontra érveit pakolja fel. Teljesen érthető, hisz a megfontolt ember addig nyújtózkodik amíg a takarója ér. Nos, a válasz összetett. Az egyszerűség kedvéért egy olyan ügyfelet veszünk alapul, aki nem rendelkezik semmilyen előre megvásárolt szolgáltatással. 

Fix költségek 

 • Domain név ( 1500 Ft – 5000 Ft / év)
 • Tárhely szolgáltatás ( 25000 Ft – / év)
 • Weboldal fejlesztési díja  ( 3000 Ft – 15.000 Ft / óra)

A domain név elengedhetetlen, ha saját weboldalt szeretnénk az interneten üzemeltetni. Ez a weboldalunk lakcímkártyája az internet országában. Megkülönböztetünk többélfe legfelső tartomány kóddal ellátott domaint (pl.: .hu, .com,  .org). A .hu természetesen Magyarországé, a .com az angol Commercial szóból a kereskedelemi tevékenységre utal, míg a .org elnevezésű tartomány kódot elsősorban a nonprofit szervezetek számára hozták létre. A domain név megvásárlása után éves fizetési kötelezettség áll fent, mely összeg nagyban függ a tartomány kódtól. Összességében 1500 és 5000 Ft között lesz a domain éves díja, egy .hu esetében nagyjából 3000 Ft / év.

A tárhely szintén elengedhetetlen. Ha a fenti analógiát vesszük, a domain név lakcímkártya, a tárhely pedig a lakás. Egy megvásárolni kívánt ház árát jelentősen befolyásolja az, hogy hol helyezkedik el és ez igaz a tárhelyre is. Egy üzbég istállóból üzemeltetett szerveren talán fillérekért is kapunk tárhelyet, de egyértelműen nem ez a jó megoldás. Mi megbízható magyarországi tárhelyszolgáltatót javaslunk ügyfeleinknek, olyat ahol 0-24 órás ügyelet és support van. Miért? Magyar nyelven gördülékenyebb az ügyintézés és a segítségnyújtás,  biztonságérzetet ad az ügyfélnek ha tudja lokálisan hol található a cég irodája és szerverparkja. Egy külföldi zugszerver tárhelye mindig olcsóbb lesz, mint amit mi ajánlunk az ügyfeleknek de ez az a költség, melyen nem érdemes spórolni. Webáruházak esetében meg pláne nem. (Kellemetlen ha akkor száll el az oldal, amikor egy nagy költségű és jól felépített marketing kampány után “black friday”-t tartasz.) Tehát, érdemes körültekintően tárhelyet választani és nem itt faragni a költségeken. Az elfogadható szolgáltatás árak nagyjából 25000 Ft / évtől indulnak. Természetesen ha nálunk vásárolsz szolgáltatást, e miatt nem kell aggódnod. 

Megjegyzés: Bárkit is bízz meg weboldalad/webáruházad elkészítésével, a domain és tárhelyszolgáltatóval kötött szerződés szerint a megvásárolt szolgáltatások a Te tulajdonodban legyenek. Ezzel sok kellemetlenséget el lehet kerülni a későbbiekben, ha összerúgod a port a fejlesztőddel.

A Weboldal fejlesztési díja egyértelműen a legmagasabb és a legösszetettebb is az itt részletezett költségek közül. Ahogy egy asztalos többnyire az anyagköltség és munkadíj összegéből kalkulálja ki a végösszeget, úgy egy programozó is. Természetesen azzal a különbséggel,hogy egy fejlesztő számára mást jelent az “anyagköltség”. Itt fizetős keretrendszereket, jogdíjakat vagy szolgáltatásokat kell érteni ez alatt, melyek jelentősen megkönnyítik a programozó munkáját, ez által a fejlesztési idő is csökken. A weboldalak 80%-a nyílt forráskódú, ingyenes keretrendszerekre van felépítve (WordPress, Drupal, Joomla). Népszerűségük abban rejlik, hogy ingyenesek, bővíthetők és komplett adminisztrációs felülettel rendelkeznek. Hátrányuk, hogy nehezen bírnak el egyedi igényekkel és korlátoltak a fejlesztési lehetőségek. A fennmaradó 20% többnyire egyedileg fejlesztett, gyakran a 0-ról felépített weboldal. Erre általában akkor van szükség, ha egyedi webes alkalmazás készül, olyan funkciókkal, melyeket nem lehet vagy nem javasolt tartalomkezelő rendszerre építeni (pl.: online játékok, monumentális webáruházak, bankok weboldalai). 

Tehát:

 • a WordPress, Durpal és társai rengeteg időt spórolnak a fejlesztőnek és pénzt az ügyfélnek. Nem ritka,hogy pár nap alatt elkészül egy weboldal. Az elképzeléseknek vannak határai.
 • az egyedileg felépített weboldalaknál az elképzeléseknek semmi sem szab határt. Flexibilis, bármikor bővíthető és biztonságosabb. A fejlesztési idő a többszöröse a tartalomkezelő rendszerekre épített oldalakkal szemben. 

Opcionális költségek

 • SEO 
 • Egyedi grafika és design
 • GDPR
 • Email szolgáltatás
 • Hírlevélkezelő rendszer
 • Tartalomfeltöltés
 • Google szolgáltatások integrációja (Analytics, Ads, Tag Manager)
 • Közösségi média integráció (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Support

Zárszóként, nincs két egyforma weboldal és nincs két egyforma árajánlat, így oldalunkon sem tudunk feltüntetni fix árakat, viszont ajánlatkérő űrlapunk segítségével, a lehető legpontosabban megbecsült árat küldjük vissza a szolgáltatásaink iránt érdeklődőknek. Amennyiben árajánlatot szeretne kérni kattintson az ajánlatkérés gombra.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó blogbejegyzéseink